Ervaren freelance journalist/redacteur zoekt nieuwe uitdagingen

Als freelance journalist/redacteur/verslaggever sta ik weer open voor nieuwe opdrachtgevers. In onderstaande tekst en kort zakelijk portfolio schets ik een beeld van mijn werkzaamheden en ervaringen uit de afgelopen jaren.

Foto: Erik Daems

In 2004 ben ik officieel begonnen als freelance journalist/redacteur/correspondent. In die afgelopen 18 jaar heb ik over een enorme brede range aan onderwerpen geschreven. Onderwijs, interieurbouw, voetbal, cultuur, lifestyle, politiek, ondernemerschap, architectuur, human interest, film, historie, regio Limburg/Venlo et cetera. Tevens klom ik hobbymatig in de pen over (politieke) ontwikkelingen in de Verenigde Staten en schreef veel over muziek. Bij al dit journalistieke werk ging het onder andere om nieuws-artikelen, achtergrondverhalen, columns, verslagen en features.

Sinds 1 juli heb ik dus weer tijd voor een nieuwe uitdaging op het gebied van journalistiek werk. Om een beter beeld te krijgen van mijn schrijfstijl, werkervaring en de onderwerpen die in de afgelopen 18 jaar aan bod zijn gekomen, heb ik onder deze tekst een aantal series van artikelen geplaatst:

– Venlo

– Zakelijk divers

– Voetbal

– Muziek

Deze series geven een aanvullend beeld als toevoeging op onderstaande c.v.

Interesse om mij uit te nodigen voor een gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op.

 

 

 • 2004 – 2010 Journalist/Hoofdredacteur Quatro Lifestyle Magazine, Geleen/Beek Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen op gebied van lifestyle. Bepalen/bewaken van bladformule. Bedenken van items, aansturen collega’s, overleg met vormgever, fotograaf, bladmanager en uitgever.
 • 2004 – 2009 Journalist Base Publishers, Weert  Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen op gebied van bouwprojecten in zorg, hotelbranche, logistiek en onderwijs.
 • 2004 – 2008 Verslaggever sportredactie Dagblad de Limburger, Venlo  Het schrijven van verslagen van voetbalwedstrijden en eindredactie.
 • 2004 – 2009 Journalist/Redacteur Trompetter, Venlo  Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen over regionaal nieuws (vaak human interest) en sport.
 • 2009 – 2021 Journalist/Hoofdredacteur Louwers Uitgevers, Weert Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen op gebied van zorg, interieur, beurzen en evenementen, gevelbekleding, bouwprojecten, detailhandel.
 • 2010 – 2016 Journalist Limburg Onderneemt, Mediahuis, Sittard-Geleen Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen over het ondernemerschap.
 • 2015-2018 Journalist Techno Valley Magazine, magazine  Voorbereiden, interviewen en uitwerken van artikelen over de Noord-Limburgse maakindustrie.
 • 2018-2022 Redacteur WijLimburg/Economie redactie De Limburger, Mediahuis Sittard-Geleen  Verantwoordelijk voor een actuele en informatieve berichtgeving op de website en het samenstellen van de nieuwsbrief aan 15.500 abonnees. Uitwerken en redigeren van artikelen voor de website. Vergaren actuele uiteenlopende regionale gebeurtenissen omtrent Limburgs ondernemerschap. Zelfstandig keuzes omtrent het al dan niet plaatsen van berichten.
 • 2019-heden Journalist/Eigenaar www.venlovanbinnen.nl  Journalistiek platform waarop artikelen/columns/achtergrondverhalen over cultuur, politiek, ondernemerschap, sport, onderwijs en historie over stadsdeel Venlo en Euregio (Venlo/Nettetal) gepubliceerd worden. Deze artikelen ontstaan door middel van interviews en research.
 • Juli 2022 Journalist/redacteur Noord-Limburg Business magazine Tweemaandelijks tijdschrift (als onderdeel van een regionaal zakelijk platform) met onderwerpen over (mkb)-bedrijven, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en business events in Noord-Limburg.
 • Juli 2022 Journalist/redacteur Louwers Uitgevers  Interviews en artikelen schrijven voor Landelijke businessbladen Binnenwerk en Bouwen aan de Zorg.
 • Juli 2022 Journalist/redacteur Mediahuis Limburg  Interviews en artikelen voor magazines als Voila en Ondernemen in Limburg.
 • Juli 2022 Journalist/redacteur/correspondent De Limburger/Via  Interviews en artikelen voor diverse regiokaternen over onderwerpen als sport en human interest.

Venlo

Zakelijk algemeen

Voetbal en Muziek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rob Buchholz

Rob Buchholz is een blogging platform waar Rob voortdurend blogs schrijft over verschillende onderwerpen.

© 2021 – Website gemaakt door Venlonline